Sista karnevalsdygnet klädde männen ut sig till flickor. Vi landade på ett festivalområde med tiotusentals människor och sedan var det party hela natten lång.

Sekunder efter bilden är tagen upptäcker jag att insidan på hjälmen är dränkt i bensin från ett läckage inuti planet. När piloten tände en cigg var det läge att hoppa ur kärran.

Frifallet över Amazonas var lika fascinerande som skräckinjagande eftersom ingen talade om för mig var vi skulle landa. Trots bensinångor i kamerahjälmen lyckades jag fånga en bild på en av kamraterna.

När alla hade vecklat ut sina skärmar följde jag strömmen av kalotter och upptäckte så småningom ett hotell insprängt i djungeln. Den här bilden brände jag av på inflygningen. Tajt men mjuk landning.

På god fot med kamelföraren Abdullah som var en ovärderlig hjälp när jag jobbade runt Gizaplatån. Dessvärre bjöd han in mig till sitt hem på middag. Maten var god men bestod bland annat av kameltarm vilket gjorde mig förskräckligt magsjuk.

Busschauffören räddade högst troligt projekt Human Nature genom att säkra väskan som jag glömde på flygbussen. I den låg exponerad film från sex veckors jobb på Nya Zeeland. Bilden är tagen utanför flygplatsen i Auckland av en buddistmunk från Göteborg och min lycka vet inga gränser.

Vid rekordförsöket Storsvensken 1998 fick jag i uppdrag att filma Adrian Nicholas, en begåvad frifallsartist som bland annat byggde och flög en fallskärm utifrån Da Vincis ritning från 1500-talet. I slutet av veckan lyckades 107 svenska hoppare bilda en formation som flög i flera sekunder. Jag är positionerad längst upp till höger, i min blågula overall, för att få så bra bilder som möjligt på det nationella världsrekordet.

Bilder

Filmer